Over ons

Schermafbeelding 2016-01-27 om 21.40.00

Kaduk !

Het viaduct van de E17-autosnelweg bezorgt heel wat inwoners van het dichtbevolkte Gentbrugge en Ledeberg kopzorgen. Na de herstellingswerken (!) aan het viaduct in 2004, steeg het lawaai zienderogen.
Een nieuw type voegen zorgt tot ver in de omtrek voor een hels gebonk, gebrul en getrommel van duizenden wielen, non-stop. En met een gestadig toenemende vrachtverkeer versterkt ook de geluidsoverlast
Omwonenden liggen ook wakker van de hoge concentraties fijn stof door het verkeer op de E17.
De teller staat op rood, en zoals iedereen weet betekent dit meer dan een ‘kaduke’ situatie. Deze toestand is alarmerend.
Bezorgde bewoners van Gentbrugge en Ledeberg blijven niet bij de pakken zitten. Onder de noemer ‘ViaduKaduk’ verenigen we ons om het probleem op de politieke agenda te plaatsen. Samen met de stad Gent ijveren we voor een toekomstgerichte, leefbare en constructieve oplossing voor de verschillende betrokken partijen. We dagen politici uit om durf te tonen en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen.
Want wie zou er dezer dagen nog een viaduct bouwen over dichtbewoonde kernen als Gentbrugge & Ledeberg? Hoort het viaduct van Gentbrugge misschien ook thuis op de lijst van af te breken vergissingen uit de jaren ’60, samen met de viaducten van Gent-Zuid en van Merksem?
Meer weten over ons? > Lees het interview op DZJOEF met Hans Verbeeck, voorzitter van viadakaduk.
Schermafbeelding 2016-01-27 om 21.23.41
Schermafbeelding 2016-01-27 om 21.35.40


Geschiedenis.
Hoe komt het dat de E17 met zijn viaduct pardoes in Gentbrugge is komen te liggen?
Lees meer…
Schermafbeelding 2016-01-27 om 22.15.10

Wil je viadukaduk helpen?
Kijk naar de verschillende mogelijkheden op de ‘hoe kan je helpen‘-paginakind

contact kaduk

Advertentie