Resultaten van de eerste enquête

10 juli 2020
Hieronder de pdf met de resultaten van de eerste enquête (begin juli) ivm de renovatiewerken en de gevolgen ervan voor de bewoners rond het viaduct.
Waar gaat het over ?  zie vorige post hieronder van 3 juli 2020

Korte samenvatting van de resultaten:
• De meerderheid van de meer dan 70 respondenten vindt dat de trillingen in huis niet verminderd zijn na de herstellingswerken aan het wegdek van 4 op 5 juli.
• 14 mensen meldden schade aan het huis (door de trillingen).

Enkele grafieken (screenshots)
Schermafbeelding 2020-07-10 om 22.59.41
Schermafbeelding 2020-07-10 om 22.59.52

Pdf met de volledige resultaten en ook individuele reacties van bewoners en  namen van de straten waar de problemen zich voordoen: Enquête#1 Renovatie E17viaduct 2020

WAT NU ?
Het enige wat we op dit moment (10juli) kunnen zeggen is dat:
– AWV bijkomende herstellingswerken aan het wegdek zal uitvoeren één van de komende nachten (waarbij heel de snelweg zal afgezet worden).
– een flitspaal zal geïnstalleerd worden die de snelheidsovertredingen zal registreren
– de trajectcontrole zal geactiveerd worden (snelheidsbeperking tot 50 km/h), maar het is nog niet duidelijk wanneer die controle van start zal gaan.

Viadukaduk zal de impact van deze maatregelen samen met AWV zo snel mogelijk evalueren. Daarom zal er ook een tweede enquête, waar bewoners kunnen aangeven of iets veranderd is, opnieuw nodig zijn. De link naar de enquête zal volgen in nieuwsbrief en facebook
Eind juli gaan we vervolgens terug met AWV en Stad Gent rond tafel zitten om te bespreken of er nog bijkomende maatregelen nodig zijn om de rust van de omwonenden te garanderen.

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .