Parlementair overleg over de toekomst van het E17-viaduct, 25.08.16

Vanuit diverse partijen gingen vijf parlementairen uit de Gentse regio in op de uitnodiging van de beleidswerkgroep van Viadukaduk vzw om het dossier van het E17-viaduct samen hoger op de politieke agenda te krijgen.

Het werd een open en constructief overleg met Federale Volksvertegenwoordigers Sarah Claerhout (CD&V) en Peter Dedecker (n-va), en met de Vlaamse Volksvertegenwoordigers Mathias De Clercq(Open Vld), Björn Rzoska (Groen) en Joris Vandenbroucke (sp.a) die alle drie zetelen in de Commissie Mobiliteit.
De parlementairen pleiten samen bij Minister Ben Weyts voor het zeer grondig bestuderen en uitvoeren van de renovatiewerken die in 2020 voorzien zijn, zodat de beste technische oplossingen voor de voegen, het lawaai en de uitstoot van fijn stof maximaal resultaat opleveren.
Zij scharen zich unaniem achter de vraag van Viadukaduk om in het Mobiliteitsplan Vlaanderen expliciet de doorgedreven studie op te nemen van alle mogelijke alternatieven voor de mobiliteitsdoelstellingen op lange termijn en voor de technische uitwerking.
Op de foto vlnr: Hans Verbeeck, Björn Rzoska, Peter Dedecker, Joris Vandenbroucke, Mathias De Clercq, Sarah Claerhout, Olivier Decock, Brecht Masschaele, Jan Vanhee en Guy Bosman.
overeg
Artikel in De Gentenaar, 1 september 2016
Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .