12.10.2019 / uit onze nieuwsbrief:

Beste,
Viadukaduk heeft groot nieuws en dat willen we graag met jullie delen!

Het einde van ons Gentbrugse viaduct, zoals we het de laatste decennia kenden, komt nu écht in zicht. We doelen daarmee niet op de nakende renovatie (die komt er ook in 2020-2021), wél op de lange termijnoplossing. Als een gevolg van de resolutie uit 2018 waarmee Viadukaduk en enkele politici de problematiek van het viaduct op de agenda van de Vlaams regering zette, start deze nu ook daadwerkelijk de eerste studie op naar duurzame oplossingen voor de lange termijn. 

Voor Viadukaduk is dit een grote overwinning en een belangrijke eerste stap richting een werkelijk alternatief voor ons viaduct. De studie zal in 2020 worden uitgevoerd en zal onder andere bepalen hoe ruim alle mogelijke alternatieven voor het viaduct mogen worden gezocht in de volgende fase en welke actoren moeten worden betrokken in het proces.

Dit betekent dus ook meteen dat er werk op de plank ligt voor Viadukaduk. De bal is aan het rollen, maar moet blijven rollen. Ook nu er werk wordt gemaakt van een oplossing voor de lange termijn, willen we blijvend betrokken worden in het proces, zodat we mee kunnen vorm geven aan een oplossing die de leefkwaliteit van de buurt echt verhoogt.

Meer weten over de studieopdracht?
https://www.vlaanderen.be/nbwa-news-message-document/document/0901355780278e3e  (beslissing Vlaamse regering)

https://enot.publicprocurement.be/enot-war/preSearchNotice.do
(overheidsopdracht voor studie die begin september is gelanceerd)

Meer weten over ons initiatief Ademruimte?

Meedenken over de toekomst van het viaduct en lid worden van Viadukaduk (vanaf 1€)?

Dit bericht werd geplaatst in Home. Bookmark de permalink .